‘Vom trai mai bine din momentul in care etica feminina, care pretuieste cooperarea mai curand decat competitia, va penetra viata publica’ – Sandra Pralong.

In viata publica, profesionala sau particulara, in general femeile au in vedere relatii de tip win- win iar barbatii inclina mai mult catre un statut gen ‘ Eu sunt cel mai bun. Eu am castigat si tu ai pierdut’. Doamna Sandra Pralong, consilier ONU,  scoate in evidenta acest lucru in recentul interviu acordat jurnalului de leadership din Romania ‘Cariere’.

In acelasi interviu ne sunt oferite cateva informatii foarte utile deopotriva noua femeilor dar si barbatilor. Natiunile Unite au dezvoltat un indicator al dezvoltarii umane. In topul tarilor cu dezvoltare umana se afla Islanda (ininte de criza economica), Norvegia, Canada, Australia, Olanda, Suedia etc. Romania se afla pe locul 62 din vreo 180 tari. Aceste tari au multe femei implicate in viata publica si in politica (Romania se afla pe locul 70, dupa Republica Moldova, in privinta femeilor implicate in viata politica).

Doamna Sandra Pralong pune in evidenta o corelatie foarte interesanta intre femeile din politica si bunastare. Iar acest lucru nu il face din perspectiva cauza-efect.

‘(…) prezenta unei anumite etici – cea feminina – si a unei anumite maniere de a rezolva problemele cetatii produce mai multa bunastare, masurata in ‘dezvoltare umana’.

Comments are closed.